ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ειδικότητες ιατρικής στην γερμανία

Γιατροί στην Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2013 οι Έλληνες γιατροί στη Γερμανία είναι 2.827, όμως κατά τα στοιχεία που διαθέτει ο ιατρικός σύλλογος , τους τελευταίους μήνες έχουν καταφθάσει στη Γερμανία από την Ελλάδα τουλάχιστον ακόμη 600 Έλληνες γιατροί ανεβάζοντας τον αριθμό σε 3.500. Περίπου δηλαδή όσους έχει η Βρετανία, η οποία ιστορικά αποτελεί τον πρώτο τόπο επιλογής Ελλήνων επιστημόνων. Μάλιστα, για να εξυπηρετούνται οι Έλληνες γιατροί στη Βρετανία έχουν ιδρυθεί τα τελευταία 20 χρόνια τέσσερις ιατρικοί σύλλογοι.

Η αύξηση της μετανάστευσης των Ελλήνων γιατρών με προορισμό πρώτης επιλογής τη Γερμανία αυξάνεται με αμείωτο ρυθμό. Στη Γερμανία δεν υπάρχει νοσοκομείο χωρίς Έλληνα και στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας οι 1800 εργαζόμενοι ίδρυσαν σύλλογο ο οποίος έχει ως στόχο να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς που επιθυμούν να μεταναστεύσουν αλλά και να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο με δωρεές σε ελληνικά ιδρύματα. Το γεγονός ότι για να κάνει κάποιος ειδικότητα στην Ελλάδα ήδη από το 2000 πρέπει να περιμένει από δύο έως δώδεκα χρόνια οδήγησε πολλούς γιατρούς να δρομολογήσουν τη μετανάστευσή τους στη Γερμανία.

Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμάς για πληροφορίες σχετικά με Ιατρικές Ειδικότητες στην Γερμανία ή εύρεση εργασίας Ιατρού.